Test PAP

Οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει περιοδικά μια γυναίκα για καθαρά προληπτικούς λόγους είναι η μαστογραφία και το Τεστ ΠΑΠ. Με τον τρόπο αυτό προστατεύεται αποτελεσματικά από τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Το τεστ Παπ το ξέρουμε όλες. Έχουμε όμως πολλά ερωτήματα που επειδή μένουν αναπάντητα, τελικώς αμελούμε μια τόσο σημαντική εξέταση για εμάς! Μιλήσαμε με την Ράνια Ουσταμπασίδου, διευθύντρια του κυτταρολογικού εργαστηρίου του ALPHA PROLIPSIS και μας έλυσε όλες τις απορίες! 
Λέξεις Κλειδιά: Σεξτεστ παπτέστ παπανικολάου12/01/2018
Αν έκανες πρόσφατα τεστ Παπ ή έχεις προγραμματίσει το τεστ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σίγουρα ο γιατρός σου σε συμβούλεψε να αποφύγεις τις σεξουαλικές επαφές τουλάχιστον 24 ώρες πριν.
Το τεστ Παπανικολάου, τεστ Παπ εν συντομία, είναι η εξέταση που ανιχνεύει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Είναι μια πολύ σημαντική εξέταση για κάθε γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας.
Τα νεαρά κορίτσια μπορούν να προστατευτούν με τον εμβολιασμό και το Τεστ Παπανικολάου. 
H σημασία του εμβολιασμού σε συνδυασμό με το Τεστ Παπανικολάου στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Ο εμβολιασμός προστατεύει έναντι των πιο συχνών ογκογόνων τύπων, αλλά όχι από όλους τους τύπους του ιού, γι’ αυτό και είναι σημαντικός ο τακτικός έλεγχος με το Τεστ Παπανικολάου. Ο εμβολιασμός και το Τεστ Παπανικολάου μαζί, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της νόσου αυτής.
Λέξεις Κλειδιά: τεστ παπτέστ παπανικολάουtest pap30/12/2017
Το Τεστ Παπανικολάου ή απλούστερα Τεστ Παπ ή αλλιώς και Μέθοδος Παπανικολάου είναι μια μέθοδος εργαστηριακής διερεύνησης της κατάστασης του τραχήλου της μήτρας. Χρησιμοποιείται για την ανίχνευση δυνητικά προ-καρκινικών και καρκινικών καταστάσεων στον γυναικείο τράχηλο της μήτρας (της αρχής της μήτρας). Μη φυσιολογικά ευρήματα συνήθως οδηγούν στην πραγματοποίηση περισσότερο ευαίσθητων διαγνωστικών διαδικασιών και αν απαιτείται, σε επεμβάσεις ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη καρκίνου στην περιοχή.
Λέξεις Κλειδιά: test papτεστ παπτέστ παπανικολάου30/11/2017
Στις μακροχρόνιες και δύσκολες προσπάθειες της επιστήμης κατά του καρκίνου υπάρχει μια σημαντική επιτυχία. Αυτή της πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Παρακολουθείστε μερικές από τις εξεταζόμενες στα Ιατρικά Κέντρα ALPHA PROLIPSIS να περιγράφουν με δικά τους λόγια γιατί επέλεξαν τα Κέντρα μας για να κάνουν τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο ΤΕΣΤ ΠΑΠ
Για να κλείσετε και εσείς το δικό σας ραντεβού πατήστε ΕΔΩ
Διακεκριμένοι επιστήμονες τόσο από τον Ελλαδικό χώρο όσο και από τον διεθνή συναντήθηκαν φέτος στην Αθήνα και παρουσίασαν τα νεότερα δεδομένα που αφορούν στην παθολογία τραχήλου, κολποσκόπηση, κυτταρολογία, ιστολογία και τους βιοδείκτες.
«Όχι» στο τεστ Παπανικολάου λέει η πλειονότητα των γυναικών στην Ελλάδα, αν και η εξέταση τεκμηριωμένα συντελεί στην πρώιμη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Στη χώρα μας μόνο το 20% των γυναικών υποβάλλεται τακτικά σε τεστ Παπανικολάου. 
Το καθιερωμένο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης στα Ιωάννινα ολοκληρώθηκε και φέτος με ρεκόρ συμμετοχών. Η θεματολογία του συνεδρίου περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη εξατομικευμένης αντιμετώπισης μετά από ένα παθολογικό screening τεστ του τραχήλου της μήτρας. 
Παρά την πρόοδο της Ιατρικής, η πρόληψη παραμένει η καλύτερη θεραπεία, γι’ αυτό και οι γυναίκες δεν πρέπει να αμελούν τον τακτικό γυναικολογικό έλεγχο που μπορεί να ανιχνεύει εγκαίρως πολλά και σοβαρά προβλήματα.
Όλες οι γυναίκες πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο τον έλεγχο αυτό, ο οποίος συμπεριλαμβάνει το ετήσιο τεστ Παπανικολάου, αλλά και μία σειρά επιπλέον εξετάσεων για μία συνολική γυναικολογική εκτίμηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη Επεμβατικός Προγεννητικός Έλεγχος: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έγκυες γυναίκες

NIFTY TEST PLUS